hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > قزوین| فاصله آوج تا روزهای اوج

قزوین| فاصله آوج تا روزهای اوج

تقریبا 8 سال است که آوج به شهرستان تبدیل‌شده اما مشکلات با این تغییر نام حل‌نشده است آن‌هم در شرایطی که سرزمین کوهستانی آوج مملو از ظرفیت‌های بالقوه اقتصادی است.

 به گزارش ایرنا، آوج متشکل از ۲ بخش آبگرم و آوج به مرکزیت آوج با ۴۳ هزار جمعیت که ۷۰ درصد آن در روستاها ساکن هستند، شهرستانی در جنوب غربی استان قزوین واقع است. آوج در سال ۹۰ شهرستان شد اما با کمبودهای زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کند به‌طوری‌که هنوز برخی ادارات و دستگاه‌ها در این شهرستان مستقر نشده‌اند و یا این منطقه هنوز به دلایل مختلف از داشتن خدماتی چون بیمارستان و یا راه‌های ارتباطی مناسب محروم است.

آوج نیازمند جذب سرمایه‌گذار

استاندار قزوین گفت: شهرستان آوج با برخورداری از ظرفیت‌های نهفته و متنوع اقتصادی به‌ویژه در بخش گردشگری نیازمند جذب سرمایه‌گذار است. به گزارش ایرنا، عبدالمحمد زاهدی افزود: طی سالیان اخیر در حوزه گردشگری سرمایه‌گذاری‌های خوبی در این شهرستان ازجمله در بخش ایجاد مجتمع‌های اقامتی و آب‌درمانی و ساخت پل معلق و بوستان و… در این شهرستان انجام‌شده که البته با توجه به ظرفیت بالای گردشگری این منطقه کافی و جوابگو نیست و باید باقوت بیشتری ادامه یابد. او با بیان اینکه آوج باوجود قرار گرفتن در ردیف شهرستان‌های کم‌تر توسعه‌یافته از منابع خدادادی غنی بهره‌مند‌است که می‌توان از آن‌ها خلق ثروت کرد و به توسعه این منطقه کمک کرد، افزود: باید برای جذب سرمایه‌گذار در این شهرستان بیش‌ازپیش تلاش کرد. استاندار قزوین اظهار داشت: ازآنجاکه بخش زیادی از جمعیت آوج ساکن روستاها هستند و نقاط روستایی این شهرستان نیز دارای ظرفیت‌های اقتصادی ویژه‌ای در حوزه دامداری، زراعت و باغبانی و گردشگری هستند باید از فرصت‌های ایجادشده در این حوزه ازجمله تسهیلات اشتغال‌زایی روستایی به‌منظور رونق بخشیدن به این شهرستان استفاده بهتر و بیشتری کرد.

تعریض جاده آوج-رزن از مهم‌ترین نیازهای عمرانی شهرستان آوج

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین گفت: تعریض و چهار بانده کردن جاده آوج-رزن به‌عنوان بخشی از جاده قزوین-همدان که به دلیل اتصال غرب به مرکز کشور از مسیرهای ارتباطی مهم محسوب می‌شود از نیازها و طرح‌های مهم نیمه‌تمام عمرانی و زیرساختی شهرستان آوج است که تلاش می‌کنیم با تأمین اعتبارات موردنیاز به اجرای آن سرعت ببخشیم. علی فرخزاد افزود: اجرای کمربندی آوج که در کنار تعریض جاده آوج-رزن نیازمند یک هزار میلیارد ریال اعتبار است و بهسازی راه‌های روستایی نصرت‌آباد، اردلان و دشتک در کنار ساخت مخزن ۵۰۰ مترمکعبی هرایین و مجتمع‌های آب‌رسانی خرقان شرقی و غربی از دیگر طرح‌های مهم عمرانی این شهرستان محسوب می‌شود. او اظهار داشت: ساخت ۲ هتل و مجتمع آب‌درمانی توسط بخش خصوصی، برق‌رسانی به ناحیه صنعتی آوج از طریق خط دومداره بیست کیلوولت پست ۶۳ آبگرم، ارائه اینترنت پرسرعت به ۶۸ روستا و تبدیل ۶۱ سایت تلفن روستایی به سیستم بی تی اس در کنار بازسازی ایستگاه صداوسیما برای بهبود وضع آنتن دهی از دیگر طرح‌های عمرانی و زیرساختی در دست اجرا در شهرستان آوج است. فرخزاد با اشاره به گازرسانی به بسیاری از روستاهای شهرستان آوج، گفت: در سال گذشته عملیات گازرسانی به ۱۰ روستای دیگر این شهرستان کلید خورد که با این حساب در حال حاضر تنها ۲ روستای این شهرستان که قابلیت انجام گازرسانی را دارند در فهرست روستاهای بدون گاز باقی‌مانده‌اند و سایر از نعمت گاز بهره‌مند و یا به‌زودی از آن برخوردار می‌شوند.

مهاجرت روستاییان مانعی بر سر راه توسعه آوج

عضو شورای اسلامی شهرستان آوج و نماینده استان قزوین در شورای عالی استان‌ها نیز گفت: مهاجرت روستاییان آوج را باید از مهم‌ترین موانع توسعه این شهرستان دانست که به دلیل ضعف امکانات و خدمات موجود در این منطقه است. او کاهش جمعیت دانش‌آموزی و خالی شدن برخی روستاها از سکنه را زنگ خطری برای شهرستان آوج دانست و گفت: بی‌توجهی در خدمات‌رسانی به روستاییان می‌تواند عامل برای سرعت بخشیدن به روند مهاجرت شده و جمعیت این شهرستان را تا حد زیادی کاهش دهد. افتخاری با بیان اینکه بسیاری از ادارات آوج به‌صورت تک نیرو اداره می‌شود که با این وضعیت قادر به ارائه خدمات مناسب و موردنیاز به شهروندان نیستند، افزود: بارها برای رفع این مشکل از مسئولان استانی درخواست شده اما هنوز در این خصوص اقدام خاصی صورت نگرفته است. او ادامه داد: به‌طور مثال استقرار نمایندگی تأمین اجتماعی یکی از مطالبات جدی مردم آوج است که باوجود وعده و قول مسئولان هنوز عملی نشده است. افتخاری همچنین این شهرستان را نیازمند داشتن بیمارستان دانست و گفت: وسعت زیاد، پراکندگی بالا و قابل‌توجه روستاها و همچنین مسیرهای ارتباطی پرحادثه و سانحه خیز ایجاب می‌کند تا این شهرستان یک بیمارستان داشته باشد اما فعلا این نیاز مهم و ضروری که از مطالبات مهم مردم آوج است بلاتکلیف باقی‌مانده است. او با بیان اینکه راه‌های روستایی آوج نیز مشکلات زیادی دارند، افزود: یکی دیگر از مشکلات جدی این شهرستان انتصاب مدیران ضعیف و ناتوان برای آن است که موجب اعتراض مردم می‌شود.

آوج باید شاهد «تبعیض مثبت« مسئولان استانی باشد!

فرماندار جدید آوج گفت: شهرستان آوج به‌واسطه محرومیت‌ها و نیازهای مبرم به زیرساخت‌ها، امکانات و ارتقای ساختار اداری و نیروی انسانی باید شاهد یک تبعیض مثبت از سوی مسئولان استانی باشد بدان معنا که باید شاهد توجه دوچندان و ویژه مدیران استان قزوین به این منطقه کم‌تر توسعه‌یافته باشیم. نصرت ا... علیرضایی در این خصوص گفت: نگاه مسئولان استانی به این شهرستان تازه تأسیس و نوپا با توجه به شرایط آن باید بیش از سایر مناطق باشد و شاهد ارائه امتیازات و تسهیلات ویژه‌ای به کارکنان دولت و سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی در این شهرستان باشیم. او با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد جمعیت این شهرستان در روستاها ساکن هستند، افزود: اگر مدعی هستیم که قزوین استانی نوپا و دارای مشکلات و کمبودهای خاص خود هست این نگاه در داخل استان برای شهرستان آوج نیز وجود دارد. فرماندار آوج، ضعف در سرمایه‌گذاری را از چالش‌های مهم این شهرستان خواند و گفت: اگر دغدغه تولید و اشتغال و حفظ جمعیت ساکن در روستاهای آوج و جلوگیری از مهاجرت مردم این منطقه را داریم باید مشکلات و موانع سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعت، کشاورزی و گردشگری این شهرستان را از میان ببریم.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو